Konkursas Best Brew Challenge: išsivirkime kvietinio! (2021 m.)

Vokietijos salyklo gamintojai Bestmalz kasmet organizuoja namų aludarių konkursą, kurio metu aludariai vienu metu visame pasaulyje užmaišo alų, padarytą kūrinį pristato vertinimo komisijai į Vokietiją ir išrenkami nugalėtojai. Yra tam tikros sąlygos - darant alų būtinai reikia naudoti tam tikrą dalį Bestmalz salyklo, kiekvienais metais verdamas tam tikras nustatytas stilius. Šiais metais - tai šviesus vokiškas kvietinis alus.

Konkurse dalyvaujantys aludariai daro alų, kurio salyklo sudėtis daugmaž panaši, alus turi atitikti Vokietijos alaus grynumo įstatymo reikalavimus, bet kūrybinės laisvės taip pat lieka nemažai: laisvai galima pasirinkti mieles, salinimo, fermentacijos režimus. Mano nuomone, šis konkursas yra įrodymas, kad gerą alų lemia ne naudojamos medžiagos ar įranga, bet aludario meistriškumas.

Labai svarbu ir bendruomeninis šio renginio aspektas -  kai žinai, kad visame pasaulyje verdi alų kartu su bendraminčiais, tą pačią dieną ir tą pačią valandą, tai tiesiog faina.

Šiemet užmaišysime alų 2021 kovo 25 dieną, 15:00 Lietuvos laiku.

Yra mintis šiemet padaryti, kad iš Lietuvos konkurso pateikto alaus būtų daugiausia, pabandom!

[Papildyta 2021-02-07]
Konkurso dalyvius, kaip ir kiekvienais metais, paskatins „Savas alus“, štai jų pranešimas:

----------

Kaip ir anksčiau būdavo - padėsime organizuotai pristatyti jūsų kūrinius teisėjams į Vokietiją. O kad dar smagiau būtų ir pabandytume aludarių skaičiumi pranokti pačius vokiečius - kiekvienas aludaris, pristatęs alų konkursui - gaus maišą BEST bazinio salyklo dovanų (registruodamiesi nurodykit savasalus.lt salyklo tiekėju). 

Konkursinio alaus reikalavimai paprasti:

- Alaus virimas turi prasidėti kovo 25 d. 15 val. Lietuvos laiku.
- mažiausiai 20% BEST Heidelberg Wheat (kvietinio šviesaus) salyklo.
- mažiausiai 50% kvietinio salyklo
- alus turi būti ne stipresnis nei 3,5%.
- na ir išvirtas laikantis tradicinių vokiečių alaus gamybos grynumo taisyklių (jokių priedų, tik vanduo, salyklas, apyniai, mielės).

Be maišo salyklo dovanų, dar kiekvienas dalyvis gaus firminius BEST marškinėlius, alaus įvertinimo kortelę, o viso konkurso laimėtojo alus bus išvirtas komerciniame bravore ir juo vaišinama parodos metu.

P.S. BEST Heidelberg Wheat (kvietinio itin šviesaus) salyklo šiuo metu neturime, bet iki konkurso datos tikrai atsivešime, apie tai pranešime atskirai, tad sekite info.

----------

Sėkmės visiems dalyviams!

Konkurso puslapis, jame rasite išsamesnį konkurso aprašymą ir sąlygas:
https://bestbrewchallenge.com/about-bbc/

 


3 komentarai :

  1. Dalyvių gausumas labai koreliuodavo su "paskatinimais" iš Savas Alus, manau ir šiemet visi laukia Marijaus žinutės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tas tiesa, kai tik Marijus tars žodį - papildysiu informaciją :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Papildžiau "Savo alaus" žinute - šiais metais taip pat skatins dalyvius! :)

    AtsakytiPanaikinti