Ragautuvės: Porteris "Labas vakaras"

Porteris nėra labai populiarus stilius Lietuvoje, bet Dundulis nepatingėjo ir pradžiugino mus savo nauju alumi "Labas vakaras". Dvigubai džiugu dar ir dėl to, kad tai yra Dundulio bendras darbas su dar vienu namų aludariu gvolku (www.petrashka.lt).

Visų pirma, apie etiketę - puikus minimalizmo pavyzdys, ir pavadinimą atitinka. Pažiūri ir viskas aišku :)

Piluosi į taurę, susidaro didelė pusiau kreminė rusva puta, kuri nelabai greitai, bet vis dėl to susėda ir jos nebelieka. Kvape jaučiasi karamelė, šokoladas ir skrudinti salyklai. Labai patiko karbonizacija. Paėmus bet kurį lietuvišką pramoninį porterį man trukdo pajusti skonį per didelė karbonizacija - angliarūgštė tiesiog aplimpa liežuvį ir neleidžia pajusti skonio. Toks jausmas, kad savo porterius didieji aludariai karbonizuoja tiek pat, kaip ir lagerius.

Skonis gana lengvas ir gerai subalansuotas, jaučiasi skrudinti salyklai, degėsis, lengvas saldumas, kuriuos subalansuoja apyniai, nors jų tiesiogiai ir nesijaučia, jie gana sklandžiai įsilieja į bendrą degėsių kartumą.

Išvada: gerai subalansuotas lengvas porteris, kuris tikrai gali padaryti jūsų vakarą labą. Vertinant platesniame kontekste, šis alus nėra labai išskirtinis, bet pramoninio alaus kontekste, Lietuvoje geresnio porterio dar neteko ragauti.

0 comments :

Rašyti komentarą