Alaus festivalio „Žmogšala II“ anonsas

Alaus mėgėjai jau antrą kartą rinksis į didžiausią Lietuvoje alaus degustaciją – alaus festivalį „Žmogšala* II“. Jis įvyks paskutinį vasario šeštadienį – 28 dieną Vilniuje.

Festivalio tikslas - supažindinti alaus vartotojus su egzotišku ir sunkiau randamu alumi mūsų rinkoje. Dažnai mes bijome ar neišgalime nusipirkti viso butelio tokio, ypač importinio alaus. Todėl šiame festivalyje įvesta vadinama „samplerių“ tvarka - prie įėjimo pakvietimą išsikeitus į 100 ml taurelę, už simbolinį mokestį bus galima išragauti daugiau alaus rūšių - ir nereikės užsisakyti pusės litro (aišku niekas to neuždraus, bus galima alaus pasiimti į namus). Planuojama festivalyje surinkti virš 200 rūšių alaus iš viso pasaulio. Tai puiki proga susipažinti su naujomis alaus rūšimis.

Alų pristatys ne tik įdomiausi Lietuvos atstovai, bet ir aludariai iš Latvijos bei Estijos. Specialiai į festivalį atvyks ir svečiai iš Švedijos, Norvegijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos ir kitų šalių. Renginio metu vyks įvairaus alaus pristatymai, bus rodomi dokumentiniai filmai apie aludarystę Lietuvoje. Savo knygą apie lietuvišką alų pristatys alaus žurnalistas iš Norvegijos Lars Marius Garshol.

Vieta šiam festivaliui kiekvienais metais parenkama vis nauja. Pernai vykęs dailės galerijoje, šiais metais festivalis kraustosi į teatrą - į jau beveik užmirštą „Vaidilos teatro“ salę. Teatro erdvės bus suskirstytos į dvi dalis - „aktyviąją“, kur bus degustuojamas alus ir vyks aludarių prisistatymai, ir į „pasyviąją“, kur bus galima pavalgyti bei apsipirkti alaus atributikos ir senienų turgelyje.

Renginį stengiamasi padaryti kamerinį, todėl pakvietimų skaičius griežtai ribojamas ir greitai senka.
Daugiau informacijos:
https://www.facebook.com/events/731708226889580/

Patvirtinti dalyviai:
ALAUS GIDAS (Meantime, Adnams, Kompaan, Two Tales ir kt.)
ALAUS PIRKLIAI (Nøgne Ø, HaandBryggeriet, Camba Bavaria)
BEERFOX/CALLOUS ALUS (Bogedal, YoHo, Bairs, Hitachino, Flying Couch, Amager ir kt.)
DUNDULIS (alaus darykla, Lietuva)
ENDLESS (alaus darykla, Lietuva)
GERO ALAUS PARDUOTUVĖ (Mikkeller, Brewdog, Raudonų plytų alus, Einstock, Baladin ir kt.)
GIRALUS (alaus darykla, Lietuva)
MALDUGUNS (alaus darykla, Latvija)
ÕLLENAUT (alaus darykla, Estija)
ÖL - ALAUS KULTŪRA (Sierra Nevada, Lagunitas, Syndikatet, Anderson Valley, Rochefor, Emelisse, Ugly duck, Svaneke ir kt.)
SENI ALUDARIAI (Piniavos alutis, Su puta-Paliūniškis, Čižo alus, Jovarų alus, Davra, Dvareliškių alus, Joalda ir kt.)
POLSKIE PIWOWARY (Pinta, Manufaktura piwna ir kt.)
TANKER (alaus darykla, Estija)

*Žmogšala – smarkus šaltis, speigas.

0 comments :

Rašyti komentarą