Pasaulinė IPA diena 2018

Sveikinu visus apyngalvius su Pasauline IPA diena!

Ši diena švenčiama pirmąjį rugpjūčio ketvirtadienį, šiemet tai rugpjūčio 2 diena.

IPA - tai alaus stilius, kuris siejamas su craft'inio alaus revoliucija ir yra neatsiejamas nuo šios kultūros. Kas lėmė tokį šio stiliaus atgimimą, išpopuliarėjimą ir įsigalėjimą? Turbūt tai, kad žmonės buvo pasiilgę skonio. Gerdami pramoninį alų, kuris gaminamas žmonėms nemėgstantiems alaus, t.y. daromas, kad patiktų kuo platesniam ratui ir kad ginkdie nebūtų per daug skonio, alaus mėgėjai iš tikrųjų to skonio ilgėjosi. IPA - lengviausias būdas suteikti alui skonio - kuo daugiau apynių įdėsi, tuo daugiau skonio turėsi. Žinoma, visko būna, perlenkimų į skonio pusę - taip pat.

Ta pačia proga dalinuosi savo naujausio IPA stiliaus alaus etikete:





5 komentarai :

  1. siaip tai ,manau,kad IPA yra visu kitu alaus stiliu zudike...Paragavus geros IPA, ypac su Amerikoniskais,ar N.Zelandijos apyniais ,visi kiti alus jau beveidziai(bent man)...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Suprantu, apie ką kalbi, bet sutinku tik iš dalies. Kai pirmą kartą paragavau IPA - kliedėjau šiuo stiliumi kokius 2 metus, bet domėdamasis alumi atrandi kitų stilių plotį ir gylį, subtilumą - ar tai būtų deginto salyklo dominavimas staute, ar žandikaulio raumenis kutenanti rūgštelė gerame lambic'e. Jei lieptų pasirinkti, negalėčiau išskirti mėgstamiausio stiliaus, na nebent kokius 5 labiau mėgstamus :)

      Panaikinti
  2. Taip isejo,kad gyvenimas mane nubloske toli nuo Lietuvos.Teko isragauti(ir dar ragauju toliau)daug skirtingu alu,bet,apsistojau (bent siuo metu ) ties IPa (tiesa,ziema dazniau ragauju tamsiuosius).Noriu pasidalinti savo atradimais,ka rekomenduociau Resin- (Sixpoint Brewery )ir Tasty Juice (LERVIG). Tiesa,seku naujienas is anglu Magic Rock Brewery, Cloudwater Brew Co. ir Verdant Brewing Co,sitos 3 daryklos sukele tikra furora UK IPA pasaulyje. Keista, Magic Rock eksportuoja savo produkcija i daugeli saliu,o i Lt,kiek zinau dar nedaejo .....Beje, kai sita (Magic..) darykla it pabas atsidare Vakaru Jorksyre daugelis pabu pajuto zmoniu sumazejima,ypac Huddersfielde,kur isikurusi sita darykla...Revoliucija tikra prasme.

    AtsakytiPanaikinti