Naujas alus: Kalnapilis White Select

Kalnapilis klube „Tamsta“ vakar pristatė naują alų - White Select. Tai, anot daryklos atstovų, kvietinis belgiško stiliaus alus (witbier).

Alusalus.lt jau įdėjo fotoreportažą, tai nedubliuosiu, duodu nuorodą:
Fotoreportažas iš klubo „Tamsta“ kur vyko naujo Kalnapilio alaus pristatymas.

Štai ką apie alų rašo Kalnapilis savo pranešime spaudai:
„Kurdami „White Select“ laikėmės belgiškų aludarystės tradicijų ir itin kruopščiai derinome sudedamąsias dalis. Ir nors Lietuvoje dažniau sutinkamas vokiško tipo kvietinis alus, belgišką „baltąjį“ lietuviai taip pat jau spėjo pamėgti. Iš kitų šio alaus rūšių belgiškos tradicijos kvietinis išsiskiria itin plačia aromatų puokšte. Gurkšnis po gurkšnio atsiskleidžia vaisinės šio alaus skonio natos, vos juntamas apynių kartumas ir gvazdikėlių aromatas su subtiliai derančiu salsvu kviečių salyklo poskoniu“, – pasakojo vyriausiasis „Kalnapilio“ aludaris Ričardas Barakūnas. 

Savo įspūdžius iš renginio, alaus (kuris man patiko) įvertinimą, kai kurias kritines pastabas parašysiu vėliau, nes noriu dar ramiai namuose paragauti šio alaus, pažiūrėti, kokia jo kaina parduotuvėje - kad viskas būtų kuo objektyviau ir neužgožta tų gerų emocijų, kurių tikrai netrūko pristatymo renginyje.

0 comments :

Rašyti komentarą