Paskelbti Best Brew Challenge 2022 m. konkurso rezultatai

Šiandien, tiesioginės transliacijos metu iš parodos Drinktec (vykstančios Miunchene), paskelbti Best Brew Challenge 2022 m. konkurso rezultatai.

Šių metų konkurso tema - Diuseldorfo tradicinio alaus stilius Altbier. Kaip ir sako pats pavadinimas (vok. Altbier - senasis alus), tai ikilagerinės epochos aukštutinės fermentacijos vokiškas alaus stilius, vokiškas tamsusis elis. 

Apdovanojimų ceremoniją vedė šiemet geriausia pasaulio alaus someljė pripažinta Mareike Hasenbeck.

Žinoma, buvo labai įdomu sužinoti, ar tarp laimėtojų yra nors vienas lietuvis, nes Lietuvos aludariai jau tradiciškai labai aktyviai dalyvauja šiame konkurse. Pernai pirmavome dalyvių skaičiumi, o ir nugalėtojas buvo lietuvis, ir ne tik pirmosios vietos. Plačiau apie praeitų metų konkursą skaitykite čia >>>

Taigi artėkime prie rezultatų paskelbimo.

3 vietą laimėjo italas Federico Vauthier su alumi Düsseldorf Bierschlager. Pernai tai buvo antra ar trečia šalis pagal dalyvių skaičių, tikiu, kad ir šiemet aktyviai dalyvavo. Kas įdomiausia, kad jis nebuvo ragavęs tikro altbier'o, tiesiog darė pagal aprašymus. Alų daro jau 4 metus.

2 vieta atiteko vokiečiui Christian KRÖLL iš Diuseldorfo ir alui BÜD Alt. Čia toks labai tikėtinas ir „tradicinis“ rezultatas, kai žmogus, gavęs apdovanojimą gyvena toje aplinkoje ir šimtus kartų yra ragavęs įvairaus to stiliaus alaus.

1 vieta - labai netikėta, ją laimėjo du bulgarai (Ivan Zonev ir Hristo Hristov) su labai išradingu alaus pavadinimu Altbier! Taip pat gyvenime neragavę altbier'o, darė pagal aprašymus, bet matėsi, kad rimti alaus maniakai, augina savo apynius. Šiemet jau nuėmė Hersbrucker'io derlių, padarė derliaus pilsnerį, dar sakė laukia Cascade'as.

Kaip matome, lietuviai nepateko tarp pagrindinių prizininkų, bet (užbėgu už akių), be apdovanojimų neliko, nors ceremonijoje gyvai ir nedalyvavo.

Buvo įteikti du prizai už kūrybinius sprendimus.

Lietuviams atiteko prizas už geriausią pakuotę! Ji tikrai įspūdinga: medinė skrynelė su išdegintais logotipais, atsidarius ją galime rasti integruotą butelių atidarytuvą, specialiame paminkštinime gražiai suguldyti buteliukai. Tikrai įspūdingas ir turbūt nemažai kainavęs pakuotės sprendimas. Alus vadinasi Treasure - pakuotė parinkta neatsitiktinai.

Kaip jau pastebėjote, rašau be vardų ir pavardžių, nes viskas vyko vokiškai, nebuvo jokių titrų, o ir vaizdo kokybė nebuvo pati geriausia. Vokiečių kalba nėra mano stipriausia pusė, tad norėdamas pateikti pačią karščiausią informaciją, rašau tiek, kiek supratau.

Jau papildžiau, yra nugalėtojų vardai ir pavardės, alaus pavadinimai, patikslinau kai kuriuos faktus.

Dar viena nominacija buvo įteikta už gražiausią alaus etiketę, ja laimėjo vokietis su alumi ALTe Liebe (vok. Sena meilė). Pavadinimas irgi kūrybingai derantis su konkurso tema.

Dar viena kūrybinė nominacija - už bendrai geriausią alaus pateikimą, ji atiteko vokiečiui Max Maier su alumi Alte Gärlinde.

Dar vienas pranešimas konkurso dalyviams: savo marškinėlius gausite spalio mėnesį.

2023 m. BBC konkurso tema bus paskelbta sausio mėnesį.

Beveik tiesiogiai iš Miuncheno - Gediminas-GiN, apiealu.lt :)


0 comments :

Rašyti komentarą