Katedros raudonasis elis - kviečiu ragauti

Katedros raudonasis  pirmas pagal mano receptą išvirtas alus, prieinamas plačiam vartotojų ratui :)

Jo galite paragauti restorane-bravore „Prie Katedros“ (Gedimino pr. 5, Vilnius). Kaip tik Kalėdoms :)

Tai airiškas raudonasis elis  Lietuvoje gana retai sutinkamo stiliaus alus. Šis alus pasižymi tuo, jog yra gana lengvas, bet kartu ir pilno skonio. Tinkamas ir žiemai, ir vasarai. Virdami jį naudojome net šešių rūšių salyklus ir dviejų rūšių apynius.

Tamsaus vario spalvos, ragaujant jaučiamas lengvas karamelės saldumas. Vidutinio kūno, lengvai gazuotas. Skonis baigiasi lengvu skrudinto salyklo poskoniu ir švelniu apynių kartumu, o recepte esantys skrudinti miežiai poskoniui suteikia sausumo.

Štai ką apei šį alų parašė kolega namų aludaris ir tinklaraštininkas Žalvarinis:
Alus tikrai išėjo skanus (nors sunku jį su kažkuo palyginti, nes Lietuvoje tai pakankamai naujas ir neatrastas stilius). Jau buvau pasiilgęs tokio stiliaus alaus, kai aromatus ir skonį sukuria salyklinė bazė ir tik nedaug prie to prisiliečia apyniai, alus mažai karbonizuotas bei nestiprus, bet pakankamai tvirto kūno.

Beje, keli patarimai einantiems ragauti šio alaus: 
1. Imkit išsinešimui arba gerkite po mažą bokalą, nes pradžioje reiktų, kad alus sušiltų bent iki 12 laipsnių. Tik tada aromatai pasklis taurėje ir jis įgaus visai kitokias natas nei prie 5°C. 
2. Patarčiau jo antrą kartą paragauti dar po kokių trijų savaičių, kai jis jau bus pilnai subrendęs (tik yra viena problema ar jo liks)...


Paragauti kviečiu tik asmenis, sulaukusius 18 metų.

0 comments :

Rašyti komentarą