Vasaknų alaus festivalis - jau šį savaitgalį!

Pirmą kartą rengiamas Vasaknų alaus festivalis  jau šį savaitgalį. Penktadienis 13-ta, Antaninės, pilnatis ir dar daug gražių sutapimų jūsų laukia tą savaitgalį. Įdomu tai, kad tai netradicinis alaus festivalis. Anot organizatorių, Vasaknų dvaro (Vasaknos, Zarasų raj.) ir parko teritorijoje tris dienas Jūsų lauks rinktiniai Lietuvos aludariai, netradicinis maisto patiekimas.

Vasaknų dvare, kaip ir priklauso tikram dvarui, veikia alaus bravoras. Atvykusiems į šventę bus galimybė jame apsilankyti.

Šventės teritorijoje bus naudojama vietos valiuta – saknos, alus bus pilamas į molinius bokalus, o plastmasiniai indai nebus smarkiai toleruojami. Taigi galit pasiimti savo indų!
Labai sveikintinas dalykas, kad alaus bus galima pirkti ne tik pilnais bokalais, bet ir 100 ml degustacinėmis dozėmis. Planuojama surinkti 5-6 tik įdomiausius Lietuvos aludarius, kurie pateiks apie 20 skirtingų skonių ir stilių alų. Šventės teritorijoje veiks vaisių ir daržovių turgus, suvenyrų krautuvė, bankas ir kitos pramogos.

Įdomus šventės akcentas - galimybė susipažinti su Rusijos craft alaus daryklos Drakkar Brewery atstovais. Iš organizatorių svetainės:
Svečių teisėmis mūsų festivalyje dalyvaus ir alaus darykla iš Sankt-Petersburgo – DRAKKAR BREWERY. Tai maža “kraftinė” elius gaminanti alaus daryklėlė. Festivalyje dalyvaus ir aludaris, kuris susipažinęs su Vasaknų dvaro įranga, pažadėjo išvirti alaus specialiai kitai šventei. Kadangi šios daryklos alumi šiemet nebus prekiaujama, bet jį galėsite paragauti specialios degustacijos metu (žr. programą). Degustacijos metu susitiksite ir su aludariu ir kita alaus daryklos komanda, galėsite pabendrauti ir užduoti klausimus.

Taip pat festivalyje trumpai pasirodys ir šio tinklaraščio autorius – kam įdomu, galėsite pasiklausyti paskaitos apie namų aludarystę, o taip pat paragauti namų aludarių išvirto alaus.

Festivalio programa

Daugiau informacijos rasite festivalio svetainėje: www.vasaknos.org

Iki susitikimo Vasaknose!

0 comments :

Rašyti komentarą