Ką slepia Goblinas?

Nusipirkau tamsaus elio Hobgoblin, prieš išmetant tuščią skardinę, akis užkliuvo už juodu markeriu užtušuotos teksto eilutės. Iš pradžių pagalvojau, kad gal netyčia kas nors brūkštelėjo, bet pasitikrinęs antrą skardinę, pamačiau, kad užtušuota ta pati eilutė toje pačioje vietoje. Jau įdomu.

Markerį labai gerai nuvalo bet koks skystis, turintis alkoholio. Imu salicilo spirito, vatos ir... Prieš atskleidžiant Goblino paslaptį,  jus dar paerzinsiu. Įsivaizdavau, kad užtušuota kokia nors eilutė, kurioje sakoma, jog išgėręs šio alaus tapsi stiprus kaip goblinas ar kažkas panašaus. O kai nuvaliau užtepliojimą, pasimatė užrašas... please enjoy responsibly... Visiškai pasimečiau, negi tai kažkas, kas Lietuvoje draudžiama? Nors po peripetijų su keliomis ekskliuzyvinėmis alaus rūšimis, kuriose sudalyvavo ir paskui aprašė Vidmantas Alutis, nenustebčiau, jog alumi mėgautis negalima: nei atsakingai, nei neatsakingai, iš viso negalima!

Tad jeigu šiandien gėrėte alaus, o dar - neduokdie - juo mėgavotės, turėtumėte jaustis kalti ;)

6 komentarai :

  1. ant kažkokio angliško elio skardinės irgi buvau radęs tą užtušavimą, bet spirito neturėjau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Spiritas - naudingas dalykas, verta turėti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o gal čia tame perspėjime mėgautis atsakingai buvo ižvelgtas bandymas riboti vartojimą? Kadangi Lietuvoje jis turbūt neprivalomas, kažkam šovė "puiki" mintis jo šitaip genialiai atsikratyti. Kitaip sakant - galite mėgautis kaip tik norit (geriau jau neatsakingai:) ir neduok dieve kam nors perskaičius tą perteklinį perspėjimą atsiras papildomas atsakomybės jausmas :-D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Deja, bet ne, Gyti :( Pasirodo, čia iš tos pačios serijos, kaip ir galvojau. Pakalbėjau su parduotuvės darbuotoju, sakė viską, kas siejasi su bent kokiu pozityvu alaus atžvilgiu arba vartojimo skatinimu, reikia ištinti, užtušuoti ir pan. Ir tikrai, ant užsienietiško alaus pastebėjau baltus lipdukus arba markerio brūkšnius. Goblinas ne vienintelis toks.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Artima tema: man labai patinka, kai ant angliškų buteliu parašo "men should not regularly exceed 3 bottles per day, women - 2 bottles"
    Kai pas mus "alkoholis yra baisesnis uz dešimt Egipto nelaimių"

    AtsakytiPanaikinti
  6. Man kažkaip keistai atrodo alkoholio kontrolės tarnybų vykdomos parodomosios akcijos: uždraudžia pardavinėt alų su patranka ant etiketės, liepia užtušuot nekaltus užrašus ir panašios. Mano nuomone, yra pakankamai gerų ir veiksmingų įstatymų, reikia pasirūpinti jų vykdymu ir viskas bus ok. Pavyzdžiui, kad nepilnamečiai negalėtų įsigyti alkoholio, juk toks įstatymas yra, tereikia jį vykdyti, o prigalvojama visokių akcijų per rugsėjo 1-ąją ir pan.

    AtsakytiPanaikinti