Festivalis Žmogšala-11


Žiemos alaus festivalis Žmogšala-11 šiais metais vyks vasario 10 d. LITEXPO parodų centre, 2-oje salėje. Festivalio pradžia 12:00, namų aludariai pradeda nuo pat pirmos festivalio minutės – 12:00, tad patartina nevėluoti, namų aludarių konkursas vyksta iki 15:00. Festivalio pabaiga 20 val.

Festivalyje dalyvaus kraftinio alaus bravorai iš Lietuvos ir užsienio. Šiais metais tarp dalyvių taip pat bus ir ne vienas sidrininkas bei midininkas. 

Džiugu, kad kaip ir pernai turėsime ir vieną tradicinio lietuviško alaus bravorą ir pačią aludarę Aldoną Udrienę kartu su lietuviškos kaimiškos aludarystės simboliu Valentu Šnekučiu, bus galima paragauti tikro lietuviško kaimiško alaus  nykstančio kulinarinio paveldo, o taip pat alaus, sukurto tradicinę bei moderniąją aludarystę derinančioje Dundulio darykloje kartu su Aldona Udriene.

Festivalio naujovė - virtualūs žetonai. Kaip sako organizatoriai: „Tikimės, kad būtent šis sprendimas padės išsaugoti mūsų festivalio formatą ir išvengti pernai metų didžiosios problemos - žetonų apyvartos. Kiekvienas atvykęs gaus apyrankę su čipu. Tai mini mokėjimo kortelė, kurią bus galima papildyti renginio metu. Todėl kviečiame į festivalį su modernia atsiskaitymo sistema! “

Festivalio metu vyks du konkursai: „Geriausio žiemos alaus“ rinkimai ir geriausio namų aludario rinkimai. Abiejuose konkursuose balsuoja festivalio lankytojai. Dar kartą atkreipiu dėmesį, kad namų aludarių konkursas vyksta trumpesnį laiką, nuo 12:00 iki 15:00, tad norintiems paragauti namų aludarių kūrinių ir pabalsuoti už juos, patartina ilgai nemiegoti :)

Kaip visada, noriu trumpai apžvelgti namų aludarių kampelį, kuriame šiemet dalyvauja 12 aludarių, o dar 2 naminukai, kurie šiaip lakstys su organizaciniais reikalais, prisijungs po konkurso, tad iš viso bus galima paragauti 14-os namų aludarių kūrinių. Pernai turėjome svečių iš Klaipėdos namų aludarių klubo (KLAK), o šiemet atvažiuoja komanda iš Kauno namų aludarių klubo (KNAK), o taip pat dvi komandas Vilniuje gyvenančių ir čia namuose alų darančių baltarusių, užeikite susipažinti!

Šiemet naminukai paruošė tikrai įvairią programą: avižinis stautas, Rauchbier, belgiškas IPA, kalėdinis stautas, NEIPA, keptinis, Märzen, Double IPA, Sour Gruit, Hefeweizen, Pale ale - ir čia išvardinau tik konkursinius ;). Būtinai užsukite į antrą aukštą!

Festivalio svetainė: http://zmogsala.lt 

Festivalio FB paskyra: https://www.facebook.com/zmogsala.beerfest

Festivalio Instagram: https://www.instagram.com/zmogsala/ 

Festivalio bilietai: bit.ly/3K1dRmF

Iki greito pasimatymo! 

0 comments :

Rašyti komentarą