Pasaulinė IPA diena 2019

Kaip ir kiekvienų metų pirmąjį rugpjūčio ketvirtadienį sveikinu visus gero karčio mėgėjus su Pasauline IPA diena!

Atrodo vienas alaus stilius, o vien apie jį galima storą knygą parašyti - yra parašyta, ir ne viena. Dabar šalia manęs guli Mitch Steele knyga "IPA: Brewing Techniques, Recipes and the Evolution of India Pale Ale". Rekomenduoju norintiems giliau pažinti šį alaus stilių ir suprasti, kokiomis įdomiomis aplinkybėmis jis gimė ir kokių pramoninių, socialinių ir kultūrinių pokyčių liudininkas buvo. Knyga bus įdomi tiek aludariams, nes joje pasakojama apie technologinius aspektus, taip pat patiks besidomintiems istorija, nes joje atskleidžiamas istorinis kontekstas, industriniai pokyčiai, logistikos svarba alaus išpopuliarėjimui.

Šio stiliaus ištakos siekia XVIII amžių, išpopuliarėjo XIX amžiuje, XX amžiuje buvo beveik pamirštas, o prasidėjus craft revoliucijai JAV šis stilius tapo viso judėjimo flagmanu ir neatskiriama dalimi. Dabar craft alaus baras neįsivaizduojamas be šio stiliaus alaus.

Šios dienos proga tradiciškai apie savo asmeninius santykius su IPA. Šiuo metu galima paragauti trijų mano kūrinių IPA tema: kIPšAs, Iputė ir visiškai naujas kūrinys DrIPAs laukia jūsų. 

DrIPAs - variacija Brut IPA stiliaus tema. Tai naujausias IPA stilius, atsiradęs prieš metus - daromas labai sausas, o apyniai dedami skoniui ir kvapui, nenaudojami kartinimo apyniai. Patiks nemėgstantiems labai kartaus alaus, bet galėsite mėgautis IPA išraiškingumu ir kvapnumu.










0 comments :

Rašyti komentarą