LG pristatys „kapsulinę kraftinio alaus“ mašiną

Besidomintys alaus gamyba entuziastai dalinasi žinia, kad LG pristatys „kapsulinę kraftinio alaus“ mašiną. Kelios mintys paskaičius aprašymą. Jau pirmam sakiny nesąmonė:"...because nothing says “craft” more than easy one-button operation". Kapsulinis craft'as - kažkoks oksimoronas. Craft yra kažkas išskirtinio, rankų darbas, rinktinės medžiagos, kūryba, o ne automatizacija ir niveliavimas.


Idėja sukurti mašiną, kuri automatiškai pagamintų alaus, ne nauja, rinkoje egzistuoja ne vienas toks prietaisas, nuo pigiausio BeerMachine (https://www.beermachine.com/) iki mašinos, kuri pati mala tikrą salyklą: https://www.minibrew.io/. BeerMachine esu išbandęs - po antro karto nusibodo.

Taip pat dar du aspektai - kaina ir pagaminamas kiekis.
Pagaminami 5 litrai per 2 savaites, o išgeri per vieną vakarą.

Mašinos kaina bus didelė, kapsulių - irgi. Turėtų kainuoti kokius 5 kartus brangiau nei gamintis iš salyklo, o skoniu konkuruoti su salykliniu - be šansų.

Labai neaiški tikslinė grupė: alų daro tie, kas nori domėtis, kurti, tobulinti alų, o čia jokios kūrybos: apsiribojimas jau padarytais keliais receptais-rinkinukais.

Mašinos anonsas:
https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/12/10/18135360/lg-homebrew-craft-beer-capsule-machine-announced-ces-2019

Dar palaukime, kol ji bus pristatyta CES parodoje, įdomu, kokie bus gyvai mačiusių atsiliepimai.

0 comments :

Rašyti komentarą