tag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post1560428441398069103..comments2024-03-06T21:57:13.351+02:00Comments on Apie alų: Reportažas: alaus gamyba namuose (2 dalis)Unknownnoreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-72208501809003928182010-12-17T10:15:29.096+02:002010-12-17T10:15:29.096+02:00Povilai, parašiau atsakymą el. paštu ;)Povilai, parašiau atsakymą el. paštu ;)GiNhttp://www.blogger.com/profile/06909137940119634365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-60076106067944319672010-12-16T13:14:31.654+02:002010-12-16T13:14:31.654+02:00Nuotraukoje matau ant alaus butelio labai original...Nuotraukoje matau ant alaus butelio labai originalias etiketes. Ar jų liko ir kokia būtų galimybė gauti pavyzdžius kol kas didžiausios LT lietuviškų etikečių kolekcijos papildymui?<br>pm.alus@gmail.comPovilashttp://www.blogger.com/profile/13957256360723590834noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-39933326096828759212010-06-11T09:13:24.040+03:002010-06-11T09:13:24.040+03:00Jei darai alų iš rinkinių turiu didelį kiekį atsiv...Jei darai alų iš rinkinių turiu didelį kiekį atsivežęs įdomių, tokių gamintojų Coopers, John bull, youngo. Visą asortimentą galima rasti http://www.skelbiu.lt/skelbimai/misos-koncentratai-8408173.html , bei galiu atsiusti el.laišku pasiūlymą. Mano kontaktai rolandas@buitech.lt .Rolandashttp://www.blogger.com/profile/11256809993914507416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-88132986399452511822010-04-22T11:27:42.185+03:002010-04-22T11:27:42.185+03:00Ką reiškia paprastų mielių? Kepimo? Šiaip kepimo m...Ką reiškia paprastų mielių? Kepimo? Šiaip kepimo mielės skiriasi nuo alaus mielių ir nelabai tinka tam reikalui. Yra specifinės rūšys alaus daromos su kepimo mielėmis, bet tavo atveju tai geriau buvo pirkti alaus mieles. Alus rūgs ir su kepimo mielėm, bet skonis gali būti nelabai. Parašyk dėl mielių ir koks rinkinukas?GiNhttp://www.blogger.com/profile/06909137940119634365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-25883059774809149132010-04-20T18:10:43.752+03:002010-04-20T18:10:43.752+03:00manau, kad issiaiskinau kame beda... as mieles kar...manau, kad issiaiskinau kame beda... as mieles karstam vandeny istirpinau ir mieles numiro :( pirmas blynas prisviles :)<br>As daba nusipirkau paprastu mieliu ir 4oj dienoj jas supyliau. Gal turit spejimu kokia bus "Alaus" ateitis ? gal jau ispilt ir is naujo bandyt ? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-6843122672176305652010-04-20T10:28:30.991+03:002010-04-20T10:28:30.991+03:00Iš to, ką parašei, procese nieko blogo nematau. Dė...Iš to, ką parašei, procese nieko blogo nematau. Dėl temperatūros gali būti, nes elio mielėms geriau aukštesnė (turėjo būti parašyta ant rinkinuko rauginimo temperatūra). Ar mieles dėjai prie tokios temperatūros kaip parašyta? Ar laikeisi instrukcijų? Beje, koks rinkinukas? 23laipsniai - ok, tik įsibėgėjus turėtų dažniau nei kas 3 min. burbuliuot.GiNhttp://www.blogger.com/profile/06909137940119634365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-71598173161808547902010-04-19T22:56:54.398+03:002010-04-19T22:56:54.398+03:00Sveiki, gal kokiu patarimu duosit :) Radau namie 2...Sveiki, gal kokiu patarimu duosit :) <br>Radau namie 2 stiklinius sloinikus po 20l vynui gamint. Ir nusprendziau neperkant naminio aludario rinkinio pabandyt juose pasigamint alaus is Misos koncentrato. Tai va:<br>Viska padariau pagal instrukcija, viska ismaisiau vienoje talpoje, bet kadangi busimo produkto gavosi 23l. mazdau per puse supyliau i 2 skirtingus sloinikus, ir uzdejau burbuliatorius. Taciau 3ioj dienoj kazko dar neburbuliuoja, gal del to, kad namie 17 laipsniu... taigi nunesiau i mazesni kambari, pasildziau ji iki 23laipsniu ir vienas sloinikas kas 3 min pradejo burbuliuot. Tai nzn ar cia viskas pas mane gerai einasi, ar kazkur padariau grubia klaida... Gal kokiu patarimu duosit ka toliau daryt ? :) is anksto DekojuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-59605988268863825872010-03-16T23:21:00.313+02:002010-03-16T23:21:00.313+02:00Šiap sausai apyniuot patartina bent porą savaičių....Šiap sausai apyniuot patartina bent porą savaičių. Palmeris rašo, kad įdėjus kartu su mielėm aromatas bus pašalintas kartu su CO2. Žinoma jo kažkiek lieka, o ypač idėjus daugiau apynių. Aš taip subėriau granules tiesiai į kitą indą ir tada supratau, kad padariau didelę klaidą, nes dabar bus vargo juos nufiltruojant. Bandysiu sifoną aprišt kokia dienine užuolaida (taip, reiks nukirpt kampą virtuvinės :D)PPJnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-81113401655005631682010-03-16T20:58:12.102+02:002010-03-16T20:58:12.102+02:00Ir dar, alus man buvo išrūgęs jau po 3 dienų (burb...Ir dar, alus man buvo išrūgęs jau po 3 dienų (burbuliavo rečiau nei kartą per minutę), bet į butelius pilsčiau ketvirtą dieną, nes po 3 dienų laiko neturėjau, aišku nekenkia ir 7 dienas palaukti, jei nėra laiko, bet paprastai, kaip sakiau, vadovaujuosi "burbulas per minutę" taisykle.Naminishttp://www.naminisalus.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-15504048815789413262010-03-16T20:54:13.032+02:002010-03-16T20:54:13.032+02:00Aš šį kartą sudėjau į pirminės fermentacijos indą,...Aš šį kartą sudėjau į pirminės fermentacijos indą, prieš sudedant mieles, nes žinojau, kad nebus laiko man antrinės daryti. Šiaip dažniausiai deda į antrinės fermentacijos indą ir kokiam medžiaginiame maišelyje, prieš tai jį pavirinus, dėl sterilumo, bet nežinau ar yra skirtumas.<br>Tai va, sudėjau palaidas granules ir tiesiai po pirminės fermentacijos iš to indo ir pilsčiau į butelius, su visais apyniais, kurių dalelės plaukiojo (nors dauguma buvo nusėdę ant sienelių ir mielėse). Žodžiu - sau dariau, dėl prekinės išvaizdos nesijaudinau, o apyniai man yra bet kokioj formoj malonūs, nieko tokio, kad keli lapeliai plaukios butely :)Naminishttp://www.naminisalus.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-13983770126632661582010-03-16T20:18:23.056+02:002010-03-16T20:18:23.056+02:00Dar papasakokit, kaip dedat apynius antrinei ferme...Dar papasakokit, kaip dedat apynius antrinei fermentacijai? Turbūt ją atliekat ne buteliuose, o antrinės fermentacijos inde?GiNhttp://www.blogger.com/profile/06909137940119634365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-43628255075520000412010-03-16T20:17:31.109+02:002010-03-16T20:17:31.109+02:00Taip, tas didelis žalias butelis nuo "Kanapin...Taip, tas didelis žalias butelis nuo "Kanapinio", tik, kaip rašiau, gaila, kad į tokius jau nebepilsto, dabar yra balti su tuo "gražiu" kamšteliu, kuris visiems kietai atrodo :) Tik nesuprantu, kodėl baltas butelys?! Tiems seniems tiko paprasti kamšteliai. Labai stilingai atrodo toks didelis butelys su paprastu kamšteliu :)GiNhttp://www.blogger.com/profile/06909137940119634365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-91581732155152839212010-03-16T19:11:22.821+02:002010-03-16T19:11:22.821+02:00Gražus rezultatas gavosi :)Tas didelis butelis (an...Gražus rezultatas gavosi :)<br>Tas didelis butelis (antra foto) tai 2 litrų nuo kanapinio ar kažko panašaus? Kamšteliai jam tie patys tinka?<br>Beje ir as neseniai IPA viriau. Dabar antrinėj fermentacijoj dvi savaites su 60 gramų Eeast Kent Goldingsų stovės, kvapelis nepakartojamas :)PPJnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-28821151051041250222010-03-16T18:56:19.289+02:002010-03-16T18:56:19.289+02:00Apynių aluje nebūna per daug :) O tuo labiau tai I...Apynių aluje nebūna per daug :) O tuo labiau tai IPA garsėjantis ypatingai dideliais apynių kiekiais. Ir jei nevirti apynių, o dėti juos fermentacijos metu, tai kartumo tas nepridės, o tik aromatą, jei aromatas bus per stiprus, teks ilgiau pabrandinti ir tiek. Žodžiu - paeksperimentavau, pirmu įspūdžiu nenusivyliau - negalėjau nosies atitraukt kaip skaniai kvepėjo :)Naminishttp://www.naminisalus.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-25383789936995800922010-03-16T17:03:53.595+02:002010-03-16T17:03:53.595+02:00Naminis, ačiū už žinios paskleidimą iš anksto :) A...Naminis, ačiū už žinios paskleidimą iš anksto :) Aš tavo blogą irgi skaitau ;) Šiaip tas IPA misos koncentratas yra jau apyniuotas, ar nebus per daug?GiNhttp://www.blogger.com/profile/06909137940119634365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-6811641553447358692010-03-16T16:37:38.717+02:002010-03-16T16:37:38.717+02:00Ai dar, aš irgi Indian Pale Ale užraugiau, tik rūg...Ai dar, aš irgi Indian Pale Ale užraugiau, tik rūgimo metu dar imečiau 50 g. Aroma apynių, taip vadinamas "dry hopping", nepakartojamai išrūgęs alutis kvepėjo, įdomu, koks bus subrendęs...Naminishttp://www.naminisalus.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-62733011181556357642010-03-16T16:29:24.136+02:002010-03-16T16:29:24.136+02:00Super reportažas! Sveikinu su puikiu alumi. Paskle...Super reportažas! Sveikinu su puikiu alumi. Paskleisiu šią info.Naminishttp://www.naminisalus.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-56327479885193051812010-03-16T11:59:24.740+02:002010-03-16T11:59:24.740+02:00Va ką reiškia brandinimas :) Džiugu girdėti tokius...Va ką reiškia brandinimas :) Džiugu girdėti tokius atsiliepimus ;)GiNhttp://www.blogger.com/profile/06909137940119634365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4232952968990945769.post-91054026984168342242010-03-16T11:39:58.761+02:002010-03-16T11:39:58.761+02:00Vakar atsidarėm sutaupytą butelaitį nuo mano gimta...Vakar atsidarėm sutaupytą butelaitį nuo mano gimtadienio. Uch, gaila, kad negaliu gerti. Kvapas buvo nuostabus. Skonis kiek aštrokas, bet gerokai švelnesnis, nei ragauto tądien. Vyras kaip katinas laižėsi :)Astahttp://www.blogger.com/profile/02622126218844368616noreply@blogger.com